Stressvrije vakantie naar Spanje

Ben je van plan om op vakantie te gaan? Weet je nog geen bestemming? Het blijft elk jaar weer twijfelen. Maar je hoort het toch van je vrienden en kennissen: Spanje. Als je elk jaar naar Italië of Frankrijk bent geweest, kun je daarbij blijven zweren. Maar als je eens zit te denken om iets nieuws te doen.. is het dan een leuk idee om een buurland te kiezen?

Het is misschien niet zo raar, maar als je van Europese vakantiebestemmingen houdt, dan zal Spanje zeker in de smaak vallen. Het is een prachtig land met een aantal prachtige eilanden. Bijvoorbeeld een vakantie Mallorca. Het eiland is 3600 vierkante kilometer en op elke vierkante kilometer is een stukje zon te vinden.

Als je niet zo van de drukte houdt is Zuid-Europa geen goede bestemming voor je in het hoogseizoen. Maar wie zegt dat je in het hoogseizoen moet komen? Neem nou de herfstvakantie. In Spanje is het weer dan nog steeds tussen de 20-25 graden, of meer! En bovendien is het geen slecht idee om eruit te gaan als het in Nederland begint te kwakkelen. Mensen worden toch wat minder vrolijk van de herfst dan van de lente, dat is zo. Maar als jij in het prachtige Spanje zit, heb je alleen maar redenen om blij te zijn. En dan kan de herfst je wat! Over een week of 2 zit je weer in de zon!

Als je er nog nooit geweest bent, mag je ook niet oordelen. Het is een dikke tip om gewoon eens te proberen. Als last-minute of gewoon met vroegboekkorting. Als je een vakantie Spanje boekt is het gewoon een beslissing. Je gaat het eens uitproberen. Want wat je erover hoort is dat het fantastisch is. En dat is echt zo. Iedereen houdt van deze prachtige bestemming.

De reis

Via België, een stukje door Luxemburg en door Frankrijk via Lyon ben je zo een 14 uur onderweg en leg je zo een 1461 km af naar het Spaanse paradijs, de Costa Brava. Dit kan één van de gezelligste reizen zijn. Heerlijk knus in de auto met de hele familie na een jaar druk te zijn geweest met werken, naar school gaan, sporten, de kinderen wegbrengen en ophalen. Waarna een autorit weer wat gezelligheid brengt. Beginnend de rit in Nederland waar de regen tegen de auto tikt, het weer verandert gaandeweg wanneer de uren verstrijken. Ondertussen in Frankrijk valt de avond. In een wegrestaurant kun je, je avondeten nuttigen al is dit wel een stuk duurder hier en kun je beter een stop maken in Luxemburg of België. Maar wat ga je de tussenliggende tijd nou doen?

Lezen Van lezen kun je, je even helemaal afkeren van alles om je heen. Je duikt even in een andere wereld, de wereld van het boek. Daarnaast gaat de tijd zo snel dat je voor je het weet na de helft van het boek te lezen alweer 2 uur verder bent. Daarnaast kun je ook de laatste roddels lezen in de tijdschriften. Tijdens de zomermaanden zijn er veel speciale