Ibiza Stad

Een vakantie op het eiland Ibiza staat garant voor een veelzijdige en spectaculaire vakantie. De hoofdstad van het eiland, dat aan de kust in het zuidoosten ligt, hoort bij een leuke en goede vakantie.

Het is op zich alweer een nog mooiere vakantiebestemming, maar je kunt de stad natuurlijk ook bezoeken als je de vakantie elders op het eiland doorbrengt.

Het stadje heeft een prachtige oude binnenstad, waar de straatjes en steegjes door het centrum kronkelen. En natuurlijk talrijke bezienswaardigheden, barretjes en natuurlijk leuke eettenten. Naast vanzelfsprekend de meest leuke en mooie winkeltjes.

Ook het uitgaansleven is in de stad minsten net zo goed als in de toeristische centra, zo niet nog beter en indrukwekkender.

Maar het is natuurlijk vooral de combinatie van dit alles in deze stad die Ibiza stad zo bijzonder maakt. Vooral omdat je niet de stad uit hoeft, want zelfs het strand ligt hier eigenlijk vlak voor de voordeur.

Het is dan ook niet voor niets dat Ibiza stad een enorm populaire vakantiebestemming is, waar menig toerist de zomervakantie, of natuurlijk de wintervakantie gaat doorbrengen.

Als je naar het strand wilt dan kunnen we natuurlijk Platja de Figueretes aanbevelen, dat letterlijk en figuurlijk pal voor de stad ligt, en waar je te voet kunt komen vanuit de stad om te genieten van zon, zee, en strand. Een prachtig strand, met diverse eetgelegenheden en vanzelfsprekend ook weer een groot aanbod aan recreatie en dergelijk.

In het zomerseizoen kun je hier zelfs terecht om te genieten van het beroemde uitgaansleven, en dat daadwerkelijk gewoon op het strand.

Vlakbij het strand de beroemde boulevard, de Passeig de Vara de Rey. Zeg maar de promenade van de koning, want dat is vrij vertaald de naam van deze prachtige promenade.

Alles wat je zoekt, kun je hier weer vinden. Eettentjes, parkjes, en natuurlijk is ook het uitgaan weer niet ver weg, maar dat is eigenlijk voor geheel Ibiza van toepassing.