Gran Canaria

gran canaria

Gran Canaria; het eiland van het eeuwige feest en plezier voor duizenden mensen per jaar. Er is geen winter waardoor er 365 dagen per jaar buiten geleefd kan worden wat met heel veel plezier door de bewoners en gasten gedaan wordt. Vrijheid, blijheid is een thema wat overal te vinden is op het eiland, dit in combinatie met een gastvrijheid die niet veel meer te vinden is op vakantiebestemmingen zorgen er voor dat bijna iedereen tevreden huiswaarts keert na een paar heerlijke weken. Een vakantie op het eiland Gran Canaria is dus een echte aanrader. Want dit Spaanse eiland biedt activiteiten en bezienswaardigheden voor alle leeftijden. Of je nu van zon, zee en strand, van feesten, cultuur opsnuiven of van een actieve wandel- of fiets vakantie houdt of juist meer op zoek bent naar rust en natuur; op Gran Canaria vindt je het!

Zon, zee en strand

Gran Canaria heeft een subtropisch klimaat, het is er lekker warm en het is er vrijwel altijd zonnig. De temperatuur blijft het hele jaar vrijwel gelijkmatig door de vochtige noordoostpassaat (calisio), en de Canarische Stroom, een aftakking van de Golfstroom. Omdat het zuiden van Gran Canaria in de regenschaduw van de bergen ligt, is het daar droger en zonniger is dan in het noorden. Door de golfstroom ligt de temperatuur van het zeewater bijna het hele jaar door tussen de 19 en 24C. Zo kun je het hele jaar door lekker genieten van je vakanties met de zon, zee en het strand. Gran Canaria biedt de beste mogelijkheden voor elke vorm van watersport, er is een kustlijn van maar liefst 236 kilometer! De juiste wind is er om te zeilen. Zeestromingen zorgen vlak onder de kust voor grote scholen vis. En ook de zeebodem biedt een prachtig schouwspel. Terwijl in de wintermaanden, elders in Europa de activiteiten op zee worden stil gelegd, is Gran Canaria het hele jaar door, een groot watersportgebied

Wandelen, fietsen, of avontuurlijk quad rijden.

Ben je op zoek naar iets meer verkoeling en ben je graag actief? Dan moet je in de bergen zijn. In de bergen in het binnenland is het namelijk wat koeler, ideaal om lekker te wandelen of om te gaan fietsen. Op de hoogste bergen kan enkele maanden per jaar zelfs wat sneeuw liggen. Ook als je houdt van buitensporten zijn er diverse mogelijkheden. Maak op de fiets of te voet een eilandtour, of stap op een Quad om er wat meer vaart achter te zetten.

Canarische eilanden: Gran Canaria

Gran Canaria is een onderdeel van de Canarische eilanden. Dit is een eilandengroep in de Atlantische Oceaan. Je kunt de eilanden vinden ten westen van Marokko en de westelijke Sahara. Er zijn hier naast Gran Canaria nog 6 andere schitterende eilanden te vinden met ieder zijn eigen schoonheid en bijzonderheden: Tenerife, Fuerteventura, Lanzarote, El Hierro, La Palma & La Gomera. De Canarische Eilanden zijn ontstaan na uitbarstingen van vulkanen. De eilanden hebben samen een oppervlakte van 7447 Km en hebben een spectaculaire afwisseling aan landschappen. Van stranden en woestijngebieden tot bergketens en sub-tropische wouden.

Hotel

Als je van dit eiland wilt geneiten raden we van harte een verblijf in Hotel Eugenia Victoria aan.